València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Alzira celebra els dies grans de la seua Setmana Santa

Una festa declarada d'Interès Turístic Nacional en 1988
Setmana Santa d'Alzira | Setmana Santa d'Alzira

 

Ja estem a Divendres Sant i a Alzira, on se celebra una Setmana Santa declarada Festa d'Interès Turístic Nacional en 1988, es troben en el punt més àlgid d'una celebració en la qual 18 confraries trauen fins a 25 passos al carrer.

 

Entre hui i demà, l'oferta cultural d'este municipi de la Ribera Alta es tradueix en una sèrie d'actes que, des de ValènciaDiari, recollim i et proposem per a que pugues gaudir d'una de les commemoracions més importants que es fa estos dies a la Comunitat Valenciana.

 

5:30 hores, Processó del Silenci, des del Temple de l'Encarnació, acompanyant la imatge del Natzarè i la Soledat parroquials, recorrent l'itinerari de costum.

18:30 hores, PROCESSÓ GENERAL Sant Enterrament, des de la Plaça de Santa Maria, per Major Santa Maria, Santa Lucia, Sant Roc, Plaça Constitució, Maig de Santa Caterina, Faustino Blasco, Calderón de la Barca, Plaça Major, Pérez Galdós, Reis Catòlics, El doctor Ferran, Avinguda José Pau I ardiaca Pere Esplugues, finalitzant a la Parròquia de Nostra Senyora del Lluch.

 

Dissabte Sant, 31 de març

22:30 hores, a l'Església Parroquial Sant Joan Baptista és celebrarà la solemne Vetlla Pasqual, i tot seguit la Santa Missa. Acabada la mateixa se celebrarà el tradicional TROBADA en el centre de la Plaça Major entre LA NOSTRA SENYORA DE L'ESPERANÇA i JESÚS RESSUSCITAT. La banda de tambors i bombos de la Confraria encapçalarà la desfilada. Com és habitual, la imatge de Jesús Ressuscitat processionarà per Piletes, Reis Catòlics, Pérez Galdós, Plaça Major (centre); La nostra Senyora de l'Esperança processionarà per Piletes, Xúquer, Correus, Av. Sants Patrons, Casalicis, Calderón de la Barca, Plaça Major (centre), on tindrà lloc la tradicional trobada.


23:00 hores, EUCARISTIA DE RESURRECCIÓ en la parròquia de Santa Catalina, amb el lliurament del Xiquet Jesús a LA NOSTRA SRA. DEL SUFRAGI. En finalitzar l'eucaristia, la xiqueta confrare Ángela Sánchez Ahulló li recitarà un poema a la Verge. A continuació TROBADA DE RESURRECCIÓ en la Plaça Major, entre Ntra. Sra. del Sufragi i el Sant Sepulcre Buit amb María Magdalena; la Verge de l'Esperança i Crist Ressuscitat, finalitzant amb el tir de focs artificials.


23:00 hores, concentració de Germans de la Germania de Cavallers del SANT SEPULCRE, a l'Església de Santa Caterina Vr. i Mr., per a participar en la celebració de la VIGÍLIA PASCUAL. Una vegada finalitzada, es procedirà al TRASLLAT DE RESURRECCIÓ dirigint-se a la Plaça Major, acompanyat de la Banda de tambors i bombos.

23:55 hores, Trasllat de la Imatge de la MARIA DEL DESCENDIMIENTO al domicili dels nous clavaris i acompanyats per alguns membres de la Banda de Tambors Timbals i Bombos de la Confraria, eixint del pel carrer Ausiàs March, Velázquez i pel carrer Taronger, Plaça Sant Judes, Salvador Santamaría, plaça de Dolz, Reis Catòlics, Hort dels Frares, passant per la Plaça Major; on es dispararà una traca i un xicotet castell de focs artificials.


24:00 hores, Toc de tambors i timbals pels carrers adjacents al Dosel de la Germania del SANT CALZE.

 

(Informació facilitada per Junta de Hermandades y Cofradías de Semana Santa de Alzira).