València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Comença a nevar a l'interior de la Comunitat Valenciana

Municipis com Morella estan tenyint-se de blanc en plena primavera
Un cotxe de les Brigades Forestals, cobert de neu a Puebla de San Miguel (Racó d'Ademús) | @divalterra

 

S'havia vingut advertint durant les últimes hores, AEMET havia decretat l'avís groc per nevades a l'interior de la Comunitat Valenciana durant tot el dia de hui, i els primers flocs de neu han començat a caure des que s'ha fet de dia este dimecres 11 d'abril de 2018.

 

En plena primavera, l'oratge hivernal torna a fer-se present a la Comunitat Valenciana i des de primera hora del matí s'estan veient algunes estampes més pròpies de fa dos o tres mesos que d'un dia de meitat d'abril.

 

Des de Morella (Els Ports), per exemple, arriba un vídeo de l'usuari de Twitter @MeteoMorella en què es pot veure la intensitat de la neu a primera hora del matí. La temperatura actual, segons ha informat AEMET, és de -0,1ºC i el vent, de ponent.

 

 

 Neu per damunt dels 1.000 metres

Si bé la neu només s'espera en cotes superiors als 1.000 metres d'altitud, a ciutats com València tampoc es lliuraran de l'oratge hivernal, i les fortes ratxes de vent, acompanyades d'una sensació gèlida, estan afectant ja als habitants del cap i casal.

Este canvi d'oratge tan radical es degut a l'entrada d'un front fred que afecta a mitja Espanya i que també portarà pluja com la que ja es va patir ahir. 

 

Les carreteres, amb normalitat de moment

Segons informa també el GVA 112, el tràfic a les carreteres valencianes i castellonenques no s'ha vist afectat de moment per l'oratge. En el Racó d'Ademús, la N420 i la N330 estan buidades. El servei d'explotació de la Diputació de València ha informat que les màquines llevaneu han estat treballant aquesta nit. No hi ha trams tallats, ni incidències destacades, manifesten en un comunicat.