El 13'6% de valencians vol treballar més però no troba on

És la tercera autonomia on major és el percentatge
Tres agricultors empeltant ceps d'una finca experimental de Cellers Torres a l'Alt Penedès

 

El 13,6% dels treballadors valencians voldria treballar més hores però no troba on. La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on major és el percentatge, per darrere d'Extremadura i Múrcia, superant en 3,5 punts la mitjana nacional. En total, són 270.200 persones de la Comunitat les que treballen menys hores de les quals computen una jornada laboral completa i, tot i voler treballar més hores, no troben on fer-ho.

 

 

Estes dades es deriven d'un informe d'Adecco i Barceló i Associats a partir de les xifres de l'última Enquesta de Població Activa (EPA). En l'actualitat, hi ha 1,9 milions de persones a tota Espanya, un 10,1% del total, que es troben en aquesta situació, havent-se reduït aquesta xifra en 716.200 persones en quatre anys, fins al seu el seu nivell més baix dels últims vuit anys, concretament des de juny de 2009.


Adecco assenyala que aquest descens pot deure's al fet que alguns ocupats han trobat on treballar més hores, ja siga perquè uns altres ja no volen o necessiten treballar més hores, o per la pròpia creació de llocs de treball dels últims trimestres. Al tancament de 2017 hi havia a Espanya quasi 19 milions de persones treballant, dels quals el 15% té contractes a temps parcial.