València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Desallotjat un col·legi d'Algemesí a causa d'una fuga de gas en unes obres properes

Els bombers del parc d'Alzira s'han mobilitzat aquest matí per la fuga de gas
Desallotjat un col·legi d'Algemesí a causa d'una fuga de gas en unes obres properes | Consorci Provincial de Bombers de València

 

Un col·legi d'Algemesí, a la comarca de la Ribera Alta, ha estat desallotjat aquest dimarts com a conseqüència d'una fugida de gas produïda per unes obres, ha informat el Consorci Provincial de Bombers, que ha apuntat que, després de la intervenció dels efectius, s'ha solucionat el problema i els alumnes han pogut tornar a classe.

    

Així, bombers del parc d'Alzira s'han mobilitzat aquest matí per una fugida de gas en unes obres a Algemesí al costat de l'un col·legi. A l'arribada dels bombers —que han actuat al costat de la Policia Local i Nacional— s'han dut a terme controls amb detectors de gas, s'han abalisat les entrades i, com a mesura de precaució, s'ha desallotjat una escola propera.

 

Desallotjat un col·legi d'Algemesí a causa d'una fuga de gas en unes obres properes | Consorci Provincial de Bombers de València

 

Una vegada segellada la canonada pels tècnics, els estudiants han pogut tornar a les aules amb normalitat i la circulació també s'ha restablit.

Inici d'un nou curs escolar

Casualment, ahir es va iniciar el curs escolar 2018-2019 a la Comunitat Valenciana amb una xifra «històrica» de docents —69.871, la quantitat «més alta» que hi ha hagut en aquesta autonomia— i un estancament en el nombre d'alumnat: 776.559 de segon cicle d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius, la qual cosa suposa un 0,2 per cent menys que l'exercici passat. D'ells, 553.597 estaran a la xarxa pública —una lleugera pujada respecte al curs anterior (553.083)— i 222.962 en la concertada (224.923 en 2017-18). Amb aquestes dades, hi haurà un professor cada 11 alumnes, segons ha declarat la Conselleria d'Educació.

  

Respecte a l'alumnat, s'ha puntualitzat que el curs en escoles i instituts valencians tindrà una mitjana d'alumnes per aula de 21,9, mentre que en l'últim curs de la legislatura anterior era de 25,2. En aquest sentit, la Conselleria ha assegurat que un 90% de les aules de Primària està per baix de la ràtio màxima de 25 estudiants i el 97% de l'ESO, per baix del límit de 30. Ha afegit que, mentre en la legislatura anterior es van retallar 528 unitats, l'actual Consell «ha augmentat les unitats educatives en 1.801».