València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Confirmats els primers programes i sèries que es podran vore a la nova Canal 9 (À Punt)

El 25 d'abril començaran les emissions en proves amb continguts antics i algun directe
Canals corresponents a cada província | À Punt

 

La nova televisió pública valenciana -À Punt- és ja una realitat, i ho serà més quan el pròxim 25 d'abril, les valencianes i valencians tornen a vore als seus aparells de televisió programes, sèries, pel·lícules, esports, informatius, etc. en la seua llengua. En un principi seran emissions en proves, amb continguts de l'antiga Canal 9 i algun directe per a anar perfeccionant la qualitat d'imatge i poder estrenar-se definitivament com més prompte millor.

 

No va a ser fàcil el repte d'À Punt, ja que hui en dia, tant les televisions autonòmiques com les nacionals, han de competir amb les plataformes digitals que oferixen continguts d'un alt nivell a bons preus i que permeten vore el que una persona vol, quan vol i com vol. Parlem, està clar, de Netflix, HBO...

 

Però la nova televisió valenciana ja s'ha posat en marxa i ja hi ha confirmats un fum d'espais televisius que podran gaudir els espectadors de la Comunitat Valenciana a partir de l'estiu, que és quan està previst que les emissions en proves de la nova cadena passen a ser les definitives. A continuació, a ValènciaDiari et portem un recull de tots els continguts que ja han estat confirmats, dividits segons el tipus de programa o ficció:

 

Sèries

Parany (mini-sèrie de 4 capítols, creada per Rodolf Sirera. Portarà la història d'un periodista nord-americà a la València de l'any 1937, quan la ciutat es va convertir en capital de la República)

 

Acció (mini-sèrie de 6 capítols, creada per Joan Alamar)

 

També s'han signat dos sèries de 13 capítols (Tramuntana i Desenterrats) i altra de 8 (La Forastera)

 

Destaca també la sitcom Diumenge Paella, una comèdia de situació a l'estil nord-americà de 13 capítols al voltant del ritual que suposa per als valencians la tradicional paella dels diumenges.

 

Les noves històries medievals, de la productora de l'humorista Xavi Castillo Pot de Plom, i 13 capítols més de Destarifo!, una comèdia d'Albena Teatre, amb un humor que de segur recorda a Autoindefinits i Socarrats, de l'antiga televisió.

Sèries documentals

Civil 80

Terres de Cinema

Valentes dones

Ciutats desaparegudes

Filmoretrats

L'avenir és ara

L'estratègia del silenci (al voltant del fatídic accident de metro a València en 2006)

Imatge que ha compartit À Punt per a demanar la participació dels futurs telespectadors | Twitter

 

Programes d'entreteniment

L'estudi, La família és fer-se, Mestres i aprenents, Emergents, Animaaa!, 451, Ara sona, Va passar ací, Qui és qui, Una habitació pròpia, Homenatges/El meu iaio, Gr7, València, Califòrnia, Samaruc, Plaerdemavida, El xef a casa, L'aposta, Contanúvols.

 

Entre estos programes hi haurà de temàtica de tot tipus, entre ells, un d'auto-paròdia sobre els valencians i altre a mode de concurs amb preguntes de cultura general de la Comunitat Valenciana, un format molt estés en altre televisions d'autonomies.

 

La nova programació també comptarà amb un concurs juvenil, Rosquilletres, que ja s'emet a la ràdio, un programa infantil anomenat El xou de les feretes i un programa de monòlegs anomenat Comediants.

 

Sèries d'animació

Somiant amb valentina, El món de Pau, Júlia i Gilbert, Rock Phone, Nena del espacio, Catacrick catacrack, Diari de Bita i Cora, The time Lullaby, són sèries d'animació que s'han signat.

 

Sense corregudes de bous, tarot o concursos de telefonades i apostes

Tal i com ve mencionat al llibre d'estil d'À Punt, no s'emetrà de capa manera programes de tarot, d'apostes o concursos de telefonades a la matinada, així com corregudes de bous, que sí que s'emetien a Canal 9, però que la directora general, Empar Marco, ha assegurat que no es farà a la nova cadena. Els amants de la festa taurina, això sí, sí que estaran informats de la festa dels bous al carrer.

 

Els magazines matinal i vespertí també estan confirmats, com hem vingut informant en els últims dies, de la mateixa manera que les seues presentadores, Clara Castelló i Carolina Ferre.